Întrebări Frecvente

CARE SUNT AVANTAJELE MUNCITORILOR STRĂINI ȘI ASIATICI?

Este recomandat să vă reorientați spre angajarea genului acesta de personal întrucât muncitorii asiatici sunt bine pregătiti într-o gamă largă de domenii. La vârsta maturității aceștia ajung persoane foarte disciplinate și organizate. Orice angajator își dorește ca angajații săi să aibă aceste calități si sa beneficieze de anvantajele angajarii acestora.

• Codul de identificare fiscală al companiei;
• Organigrama (cu poziții și număr de poziții);
• Certificatul de înregistrare fiscală a companiei (de la Administrația financiară) – care trebuie să ateste că societatea nu are datorii la bugetul de stat. Valabilitatea ultimelor două documente menționate mai sus este de 30 de zile, iar certificatul de atestare fiscală se obține de obicei în aproximativ 10 zile;
• Cazierul judiciar al angajatorului.

• O copie după pașaport
• Cazier judiciar în original care trebuie trimis prin DHL în România.
• O declarație personală scrisă manual prin care se menționează că muncitorul este apt să lucreze și este sănătos.
• O diplomă sau orice altă lucrare care dovedește că lucrătorul are experiență în acea industrie specifică de afaceri și în acel loc de muncă pentru care este angajat.
• CV cu 2 fotografii de tip ¾.
• Certificat medical.
• O declarație scrisă de mână care spune că lucrătorul are cunoștințe de limba engleză și cunoștințe minime de limba română.

 • Angajatul străin se încadrează în contingentul anual aprobat prin Hotarare a Guvernului.
 • Locurile de muncă vacante nu sunt ocupate de cetățeni români, de cetățeni ai statelor member UE/ SEE / CE sau de rezidenți permanenti pe teritoriul României.
 • Angajatul străin face dovada că este apt din punct de vedere medical fiind, astfel, capabil să desfășoare activitatea respectivă.
 • Angajatul străin nu are antecedente penale care să fie incompatibile cu activitatea pe care o va desfasura pe teritoriul României.
 • Angajatul strain face dovada de pregatire profesionala ,experienta in activitatea solicitata.
 • Angajatorul are achitate la zi obligațiile către bugetul de stat.
 • Angajatorul nu a fost sancționat în ultimii trei ani pentru muncă nedeclarată sau angajare ilegală.
 • Angajatorul trebuie să înțeleagă legile și reglementările relevante privind ocuparea forței de muncă din România.
 • Angajatorul trebuie să se intereseze de obținerea unui permis de muncă pentru lucrătorul străin înainte ca acesta să poată începe să lucreze în România.
 • Angajatorul trebuie să se asigure că oferă o formare și un sprijin adecvat pentru a-i ajuta pe lucrătorii străini să se adapteze la noul mediu.
 • Angajatoriul trbuie să construiască o cultură incluzivă la locul de muncă, în care toți angajații să se simtă apreciați, indiferent de mediul lor cultural sau de originea lor națională.

În funcție de cerințele companiilor românești care apelează la echipa noastră, asumăm recrutarea angajaților care corespund cel mai bine criteriilor de angajare.
Ne asigurăm să oferim cele mai bune servicii în timp ce menținem un nivel ridicat de profesionalism și practici etice de afaceri la cel mai bun preț.
În general, muncitorii asiatici cunosc limba engleză. Din experiența noastră, asiaticii învață repede limba română fiindcă au deschidere și dorință de adaptare.

Angajarea de lucrători din Asia poate oferi întreprinderilor o serie de avantaje. Deoarece multe țări din Asia au costuri mai mici cu forța de muncă decât în alte părți ale lumii, companiile pot fi în măsură să își reducă cheltuielile operaționale, angajând în același timp personal înalt calificat și calificat.

În plus, țările asiatice au adesea forțe de muncă bine educate care pot ajuta companiile să rămână competitive în industriile lor. Mai mult, având acces la o forță de muncă globală, întreprinderile pot fi în măsură să exploreze noi piețe sau să creeze produse și servicii inovatoare.

În cele din urmă, multe țări din Asia sunt cunoscute pentru etica puternică a muncii, ceea ce poate ajuta organizațiile să crească productivitatea și eficiența. În general, angajarea de lucrători din Asia poate oferi numeroase beneficii pentru întreprinderile care doresc să-și extindă operațiunile sau să-și îmbunătățească rezultatele.

Găsirea de personal asiatic calificat poate fi o sarcină dificilă. Companiile care caută lucrători din Asia trebuie să țină cont de legislația locală a muncii, de normele culturale și de barierele lingvistice care însoțesc angajarea în țări străine.

Cea mai bună metodă de a găsi lucrători asiatici de calitate este utilizarea unei agenții specializate în recrutare și plasare de forță de muncă din Asia (sau ian general – din străinătate). Aceste agenții sunt specializate în găsirea de candidați din toată Asia, care au deja experiență și pregătire în domeniile lor respective. Ele pot ajuta angajatorii să navigheze prin complexitatea angajării de personal străin și să se asigure că obțin doar cei mai calificați angajați asiatici care să lucreze pentru compania lor. În plus, angajatorii ar trebui să ia în considerare utilizarea site-urilor de locuri de muncă online sau a platformelor de socializare pentru a ajunge la potențialii lucrători din Asia.

Aceasta poate fi o modalitate eficientă de a intra în contact cu potențialii angajați și de a le evalua competențele înainte de a face o angajare. În cele din urmă, companiile ar putea fi nevoite să investească în programe de formare sau în alte resurse care să ajute noii angajați să se adapteze cât mai repede posibil la cultura și mediul companiei. Cu o abordare corectă, este posibil să angajați cu succes personal calificat din Asia, care va contribui la succesul afacerii dumneavoastră.

Costurile de recrutare în Asia pot varia în funcție de țară și de tipul de lucrător pe care îl aduceți. În general, este important să se ia în considerare costul vizelor, al permiselor de muncă, al taxelor, al zborurilor și al cheltuielilor de întreținere. Costul aducerii unui lucrător din Asia va depinde, de asemenea, de calificările și experiența persoanei respective. Lucrătorii cu înaltă calificare pot avea salarii mai mari decât cei cu mai puțină experiență sau pregătire. În plus, anumite țări au salarii minime diferite, care trebuie luate în considerare la calcularea costurilor de recrutare.

Pe lângă aceste costuri, angajatorii ar trebui să ia în considerare și alți factori, cum ar fi barierele lingvistice, diferențele culturale și orice formare suplimentară care ar putea fi necesară pentru noul lor angajat. Toți acești factori pot influența cheltuielile totale pentru aducerea unui lucrător din Asia în compania dumneavoastră. Este important să cercetați cu atenție fiecare țară înainte de a lua o decizie cu privire la cea mai potrivită pentru nevoile afacerii dumneavoastră.

În general, recrutarea de lucrători din Asia poate fi o modalitate excelentă de a vă extinde forța de muncă fără a vă rupe banca – dar este esențial să luați în considerare toate costurile asociate înainte de a lua orice decizie. Procedând astfel, angajatorii se pot asigura că pot obține maximum din procesul de recrutare fără a depăși bugetul.

Salariul lucrătorilor din Asia este foarte variabil și poate depinde de o serie de factori. Salariul lucrătorilor din Asia în România poate varia în funcție de tipul de loc de muncă, de regiunea din România, de țara de origine și de alți factori. În general, salariile pentru lucrătorii din Asia tind să fie mai mici decât cele din multe alte regiuni ale lumii, din cauza costului mai mic al vieții și a unei economii mai mici. De exemplu, salariul minim în România a fost majorat recent la aproximativ 600 euro pe lună – brut, ceea ce este semnificativ mai mic decât salariul minim din multe alte țări. În plus, mulți angajatori din România sunt mai flexibili cu salariile decât în alte părți. Acest lucru înseamnă că un lucrător cu experiență poate fi capabil să negocieze un salariu mai mare decât cel oferit de obicei de angajatorii din alte regiuni.

În ciuda acestor diferențe de salarii, este important de menționat că există numeroase beneficii asociate cu munca în România, cum ar fi accesul la servicii de sănătate și protecții sociale care depășesc adesea pe cele întâlnite în alte părți. În plus, munca în străinătate le oferă indivizilor experiențe culturale unice și cunoștințe care pot să nu fie disponibile acasă. În general, salariile pentru lucrătorii din Asia pot varia semnificativ în funcție de circumstanțele individuale, dar oferă o serie de avantaje care fac din această țară un loc de muncă atractiv.

CUM RECRUTĂM MUNCITORII ASIATICI ?​​
 1. Semnezi contractul de prestări servicii
  cu agenția noastră

 2. Realizăm împreună profilul angajatului dorit
  și selectăm CV-urile ce corespund cerințelor clientului

 3. Obținem Avizul de muncă în România
  și realizăm viza de muncă

 4. Ne ocupăm de sosirea angajaților asiatici în România

 5. Obținem permisul de ședere temporară în România
  pentru muncitorii asiatici

 6. Oferim suport în vederea integrării lucrătorilor asiatici
  în cultura românească prin workshop-uri specifice

De ce să alegi WORK FORCE 1 ?

+ 5.000

Personal asiatic angajat în câmpul muncii

+ 350

Companii mulțumite de serviciile noastre de recrutare forță de munca din Asia

+ 10

Specialiști în angajare personal

+ 5

Ani de experiență în domeniul recrutării

Contactează-ne!
Apelați-ne pentru o ofertă, ajutor sau pentru a vă alătura echipei.

Locație:

Bucuresti

phone whatsapp.svg